česky česky english english deutsch deutsch
Login (explanation) Register
LUSK puzzle out On-line.
LUSK puzzle out On-line
Crosswordpuzzle Server krizovky.lusk.cz, krizovka.lusk.cz
  7910 puzzles issued up to now.

Puzzle repository Archive

Dictionary (czech only) Dictionary

Competition Competition

Help Help

Contact Contact
Lid je moře, které má, jako každé moře, své proudy a svá vlnobití; ale vlastní úsudek o správnosti a vhodnosti je veslo, s kterým se na moře vydáváme. Kdo se odhodlává vždy a ve všem hledat ne úsudek svůj, nýbrž úsudek lidu, odhodlává se jaksi plout s proudem (TAJENKA).
Ferdinand Peroutka
Classic crossword Clues
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13
A













B













C













D













E













F













G













H













I













J













K













Vodorovně:
A – Kusy zboží na ukázku; přijít o něco vlastní neopatrností. B – 1. část TAJENKY; slovanská bohyně krásy a lásky; štětina černé zvěře. C – V tenise zisk bodu přímo z podání; skupenství vody; chemická značka thoria; římský bůh lásky. D – Předložka; jednotka váhy (p); netečný vzácný plyn; jméno architektky Jiřičné. E – Příští; tekutý lék; snížený tón. F – Povrch kůže; 2. část TAJENKY; legrace (mn. č.). G – Iniciály zpěvačky Lounové; neočekávaná událost; samec prasete. H – Hrdina; květiny dosny; heslo; zájmeno osobní i ukazovací. I – Chlapec (nářečně); zkratka pro slovo suma; vítězný pokřik; korýš s klepety žijící ve vodě. J – Půlměsíc; zaoblená; 3. část TAJENKY. K – Větrná smršť; deska na hlavici sloupu.
Svisle:
1 – Místo, kudy se někam vjíždí; rostliny kryjící nějaké místo. 2 – Znovu; rychle (hud.). 3 – Čidlo zraku; drancování; štědrovečerní ryba. 4 – MPZ Rumunska; poštovní doručovatel; latinský název pro ledvinu. 5 – Potyčka; patřící ke Lhase. 6 – Dř. britská délková míra; ženské jméno (22. 3.); předložka. 7 – Jestli; v žádnou dobu; filmová komerční TV. 8 – Tato; ženské jméno řeckého původu; kříženec osla a kobyly. 9 – Stojící v rohu; velká loď. 10 – Ozn. citlivosti filmu; mající dlouhé nohy; egyptský bůh slunce (-a). 11 – Anglicky „čas“; řeka v severní Itálii; řev. 12 – Obnovování; nedotknutelná věc. 13 – Opěrné zdi; tropický strom podobný palmě.
Help: ABAKUS; CYKAS; LIKVOR; REN; TEKLA
Autor: Iva Böhmová
Check puzzle Save Restore Clear
Jump over filled cells Move to cursor
Help: Keys to use.
Enter
Next word.
Shift+Enter
Previous word.
Space
Change direction.
 <- 4
Cursor to left.
 -> 6
Cursor to right.
Esc
Clear letter.
Pomocné znaky: Ž, Š, Č, Ř, Ŕ, Ď, Ť, Ň, Ě, Á, Ä, É,  Í , Ý, Ó, Ö, Ô, Ú, Ů, Ü, CH, Ĺ Ľ
xml document Solution into a file