česky česky english english deutsch deutsch
Login (explanation) Register
LUSK puzzle out On-line.
LUSK puzzle out On-line
Crosswordpuzzle Server krizovky.lusk.cz, krizovka.lusk.cz
  7904 puzzles issued up to now.

Puzzle repository Archive

Dictionary (czech only) Dictionary

Competition Competition

Help Help

Contact Contact
Jsou jisté povinnosti, které nepředepisuje žádný zákon, ba které snad lidé obyčejní za zbytečné drží, které ale (TAJENKA), abychom plnili... A časté pamatování na svoje milé je jedna z oněch povinností nám drahých a sice památka taková, která by je o tom přesvědčila.
Božena Němcová
Classic crossword Clues
Vodorovně:
A – Úředníci pověření nějakou činností; ocas s delší srstí. B – Část rostliny; jméno zpěvačky Langerové. C – Řev; vnitřní plochy rukou; dětské citoslovce upadnutí. D – Obyvatel nejzápadnějšího města v ČR; vlastní já; jinovatka. E – TAJENKA. F – Pařát; souhlas; spojka (či). G – Stará drobná jednotka váhy; nádoba s popruhy k nošení na zádech; výkon fotbalisty. H – Homérův epos; filuta. I – Boudička; soukat.
Svisle:
1 – Léčebná procedura; ústní závazek. 2 – Sklánějící se výběžek návrší; společně. 3 – Chem. zn. molybdenu; míra ryzosti zlata; kód pro Indonésii. 4 – Obyvatel Indie; zkr. bývalého východního Německa; potom. 5 – Podsvinče; právní případ (c-). 6 – Evropská komise (zkr.); tajný policista; iniciály herce Smolíka. 7 – Mostecké sídliště; tento. 8 – Opak uvnitř; pouze; značka rumunských terénních automobilů. 9 – Imatrikulační značka rakouských letadel; část vejce; římská čtyřka. 10 – Místo pro koně ve stáji; chůva. 11 – Takoví; představený kláštera.
Help: ARO; OE; OPYŠ
Autor: Iva Böhmová
Check puzzle Save Restore Clear
Jump over filled cells Move to cursor
Help: Keys to use.
Enter
Next word.
Shift+Enter
Previous word.
Space
Change direction.
 <- 4
Cursor to left.
 -> 6
Cursor to right.
Esc
Clear letter.
Pomocné znaky: Ž, Š, Č, Ř, Ŕ, Ď, Ť, Ň, Ě, Á, Ä, É,  Í , Ý, Ó, Ö, Ô, Ú, Ů, Ü, CH, Ĺ Ľ
xml document Solution into a file