česky česky english english deutsch deutsch
Login (explanation) Register
LUSK puzzle out On-line.
LUSK puzzle out On-line
Crosswordpuzzle Server krizovky.lusk.cz, krizovka.lusk.cz
  7905 puzzles issued up to now.

Puzzle repository Archive

Dictionary (czech only) Dictionary

Competition Competition

Help Help

Contact Contact
Eduard Štorch (10. 4. 1878 – 25. 6. 1956) byl nejen pedagog a spisovatel (kdo by neznal jeho Lovce mamutů či Osadu havranů), zajímal se i o archeologii, biologii a etnografii. Pořádal pro děti kurzy lyžování a bruslení a organizoval pro ně zájezdy do Jugoslávie. Na Libeňském ostrově založil první školu v přírodě nazvanou (TAJENKA). Štorch se také snažil o reformu vyučování dějepisu – napsal na tehdejší dobu značně pokrokovou učebnici.
Classic crossword Clues
Vodorovně:
A – Sled; kvantum elektromagnetického pole. B – Sladkovodní ryba; povídati. C – Prám; číšnický učeň. D – Jm. spisovatele Pavla; zástupy; skoby. E – TAJENKA. F – Hlemýžď; obilí seté na podzim; hlína. G – Obytný přívěs; slévárny. H – Opuchat; zahradní besídka. I – Mužský hlas; příkladné vzory.
Svisle:
1 – Proces zrození; skrblík. 2 – Viditelně; nabízecí citoslovce. 3 – Pohovka; volná krajina. 4 – Citoslovce krátkého zatroubení; Dům slovenské kultury (zkr.); slovensky „jak“. 5 – Francouzsky „jeden“; potom; vařené vepřové maso. 6 – Provazem připevniti. 7 – Subtropické ovoce; Evropan; latinská předložka. 8 – Zrakový orgán; anglicky „šunka“; vida. 9 – Soudcovský plášť; neobutá. 10 – Domácky Ota; vyznamenání. 11 – Výklenky ve zdi; sloučeniny odvozené z amoniaku.
Help: AMINY; FOTON; HAM
Autor: Iva Böhmová
Check puzzle Save Restore Clear
Jump over filled cells Move to cursor
Help: Keys to use.
Enter
Next word.
Shift+Enter
Previous word.
Space
Change direction.
 <- 4
Cursor to left.
 -> 6
Cursor to right.
Esc
Clear letter.
Pomocné znaky: Ž, Š, Č, Ř, Ŕ, Ď, Ť, Ň, Ě, Á, Ä, É,  Í , Ý, Ó, Ö, Ô, Ú, Ů, Ü, CH, Ĺ Ľ
xml document Solution into a file